Eğitim alanında planlamaların sürdüğü duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre, öğrencilere depremler ve diğer afet durumlarında nasıl bir davranış sergilemeleri gerektiği öğretilecek. Bu kapsamda “çök–kapan–tutun” uygulaması, afet ve acil durum çantası hazırlama yöntemleri ve toplanma alanlarının önemi gibi temel bilgilerin paylaşılması hedefleniyor.
Açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür’ün görüşlerine yer verildi ve afetlere karşı hazırlığın hayati önemine vurgu yapıldı.
Afet öncesinde, anında ve sonrasında alınacak önlemler anlatılacak
Yentür, 28 Nisan Pazartesi günü tüm resmi ve özel okullarda gerçekleştirilecek ilk dersin “Afet Farkındalığı Eğitimi” olarak belirlendiğini ifade etti. Eğitimin ana amacının meydana gelebilecek afetlerle ilgili olarak en önemli unsurun eğitim olduğunu belirtmek olduğunu kaydetti. “Bilinçlendirme çalışmalarıyla hem afet risklerini azaltmayı hem de afetlere karşı hazırlıklı bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Eğitim ve öğretim sürecimizi afet bilinci ile sürekli canlı tutmaya özen gösteriyoruz. Pazartesi günü öğretmenlerimiz eşliğinde, çocuklarımızın afet öncesi, anı ve sonrasında alabilecekleri önlemleri öğrenmelerini sağlamak amacıyla bir farkındalık çalışması gerçekleştireceğiz,” şeklinde konuştu.
Afet bilincinin yalnızca öğrencilerle sınırlı kalmayacağına dikkat çeken Yentür, şunları aktardı:
“Gelecek süreçte yıl sonuna kadar tüm Okul Aile Birliği başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’ modülüne dahil edilecek. 16 saatlik bu sertifikalı programla ailelerimizi de afetlere karşı daha bilinçli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Eğitim camiası olarak, afet gibi olağanüstü durumlarda her zaman tek yürek olmayı başarabilen güçlü bir aile olduğumuzu göz ardı etmeden çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.”