1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’daki Deprem Sonrası Olayların Gelişimi

İstanbul’daki Deprem Sonrası Olayların Gelişimi

featured

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Hasdal’daki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamalarının temel noktaları şöyle:

Marmara Bölgesi’ndeki çalışmalar için 22 il AFAD Müdürlüğü’nden 650 personel ve 148 aracın görevlendirildiği belirtildi. Diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte toplamda 903 araç ve 11,481 personelin hala görevde bulunduğu ifade edildi.

Ayrıca, 27 lojistik depo ve 54 cep depoun faaliyette olduğu, İstanbul’da barınma talebi bulunan 50 bin vatandaşın camilerde, diğer 50 bin vatandaşın ise okullarda, yurtlarda ve sosyal tesislerde barındırıldığı vurgulandı. Bu bağlamda toplamda 101 bin kişinin barınma ihtiyacının karşılandığı bildirildi. Gerek duyulması halinde ek barınma sağlanacağı da kaydedildi.

Yerlikaya, artçı depremlerin azalma gösterdiğini ve devletin tüm kurumlarıyla sahada olduğunu belirtti. Olası risklerin dikkatle değerlendirildiğini vurguladı. Son 12 saat içinde 4’ün üzerinde bir depremin yaşanmadığı da ifade edildi.

Bakan Kurum’un açıklamalarının temel noktaları şöyle:

İstanbul, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ ve Yalova’dan toplam 1,756 hasar ihbarı aldıklarını açıklayan Kurum, İstanbul’daki ihbarların %20’sinin Anadolu, %80’inin ise Avrupa Yakası’ndan geldiğini belirtti. En fazla ihbar alan ilçelerin Avcılar, Esenler ve Bahçelievler olduğu ifade edildi.

Kurum, tespitlerin İstanbulluların geleceği açısından büyük önem taşıdığını ve sahadan alınan verilerin ilçe ilçe, mahalle mahalle inceleneceğini belirtti. Yoğunlaşan alanlarda zemin ve bina risklerinin detaylı bir şekilde inceleneceğini vurguladı.

İstanbul’un milli güvenlik meselesi olduğuna dikkat çeken Kurum, 16 milyon İstanbullunun can ve geleceği için seferberlik zamanının geldiğini ifade etti. Can kaybı, yaralı ya da yıkılan bina olmadan bir deprem yaşandığını hatırlatan Kurum, bu durumun bir uyarı niteliği taşıdığını söyledi.

Toplamda 83 binanın az hasarlı olduğu tespit edildiği aktarıldı.

Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarının temel noktaları şöyle:

Ulaşımda ciddi bir sorun yaşanmadığına vurgu yapan Uraloğlu, kentten çıkmak isteyenlerin sorunsuz şekilde ayrıldığını duyurdu. Kuzey Marmara Otoyolu’nun öneminin bir kez daha anlaşıldığını söyledi.

İstanbul’un ana ulaşım akslarında D-100, TEM ve KMO yollarında herhangi bir problemin bulunmadığını, özellikle D-100 ve TEM üzerindeki köprü ve viyadüklerdeki iyileştirmelerin büyük etki sağladığını belirtti.

Son olarak, üç operatörle gerekli toplantıların yapıldığını, toplanan verilerin altyapının iyileştirilmesi adına değerlendirileceğini bildirdi.

İstanbul’daki Deprem Sonrası Olayların Gelişimi
Yorum Yap
Bizi Takip Edin